Ο ρόλος της Βιταμίνης Ε στην ενίσχυση της γονιμότητας

Θεωρείται η βιταμίνη της ομορφιάς αλλά και της γονιμότητας, με πολλαπλές ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό, ενώ η ισχυρή αντιοξειδωτική της δράση προστατεύει και επανορθώνει τα κύτταρα από τις οξειδωτικές βλάβες. Ο λόγος για τη βιταμίνη Ε, την επονομαζόμενη τοκοφερόλη. Η ονομασία της προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις “τόκος” (γέννα, δημιουργία) και “φέρω”. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο ότι αποτελεί μία από τις σημαντικότερες βιταμίνες, που έχει συσχετισθεί με τη γονιμότητα.

Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε πώς η βιταμίνη Ε μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση της γονιμότητας της γυναίκας και του άνδρα.

Η συνεισφορά της βιταμίνης Ε στη γυναικεία γονιμότητα

Εξισορρόπηση των Ορμονών: Οι ορμονικές διαταραχές έχουν επιπτώσεις στον εμμηνορροϊκό κύκλο και την ωορρηξία, με αποτέλεσμα να καθιστούν τη σύλληψη αρκετά πιο δύσκολη. Η βιταμίνη Ε μπορεί να συμβάλλει στη διατήρηση της ορμονικής ισορροπίας, υποστηρίζοντας την παραγωγή αναπαραγωγικών ορμονών όπως τα οιστρογόνα και την προγεστερόνη.

Ποιότητα ωαρίων: Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της βιταμίνης Ε μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα των ωαρίων, προστατεύοντάς τα από το οξειδωτικό στρες κατά τη διαδικασία της ωρίμανσης. Αυτή η δράση μπορεί να υποστηρίξει υγιή ωάρια με μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχούς εγκυμοσύνης.

Η υγεία της μήτρας: Τόσο για τη διαδικασία της τεχνικής γονιμοποίησης όσο και της φυσικής σύλληψης, ο βλεννογόνος της μήτρας πρέπει να βρίσκεται σε βέλτιστη κατάσταση. Η βιταμίνη Ε συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας της μήτρας, υποστηρίζοντας την καλή κυκλοφορία του αίματος.

Η συνεισφορά της βιταμίνης Ε στην ανδρική γονιμότητα

Υγεία του σπέρματος: Η βιταμίνη Ε παίζει καθοριστικό ρόλο στην προστασία των σπερματοζωαρίων από οξειδωτικές βλάβες, προστατεύοντας τα από τον κατακερματισμό του DNA. Μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα, τον όγκο και την κινητικότητα του σπέρματος, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες μίας επιτυχούς γονιμοποίησης.

Στυτική λειτουργία: Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο για σύλληψη. Η βιταμίνη Ε μπορεί να βελτιώσει τη ροή του αίματος και την υγεία των αγγείων, έχοντας θετικό αντίκτυπο στην ανδρική σεξουαλική λειτουργία και τη γονιμότητα.

Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό θρεπτικό συστατικό με πολλά οφέλη που μπορούν να ενισχύσουν τη γονιμότητα τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών. Για όλους αυτούς τους λόγους την έχουν επιστρατεύσει στην φαρέτρα τους τα πατενταρισμένα συμπληρώματα διατροφής PROfertil® και PROfertil®  Female. Οι μοναδικοί συνδυασμοί των μικροθρεπτικών συστατικών, που εμπεριέχονται στις φόρμουλες για τον άνδρα και τη γυναίκα αντίστοιχα, μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της γονιμότητας και στον τελικό στόχο, την επίτευξη μιας υγειούς εγκυμοσύνης. Στο επίκεντρο της επιχειρηματικής της ανάπτυξης, η Fertilland Pharma έχει θέσει τον άνθρωπο, το σύγχρονο ζευγάρι και το δικαίωμά τους στην τεκνοποίηση. Η Fertilland Pharma θα στηρίζει πάντα κάθε τους προσπάθεια.

Μενού